Hvorfor rense huden morgen og kveld?
Hvorfor rense huden morgen og kveld?

Hvorfor rense huden morgen og kveld?

Hvorfor rense huden

Mange av mine kunder som kommer for første gang, lurer på hvorfor det er nødvendig å rense huden både morgen og kveld.

Jo det er fordi om morgenen renser du av det kroppen har kvittet seg med over natten, kroppen kvitter seg med en del avfallsstoffer i løpet av natten som blir ligende på huden.

Om kvelden renser vi bort sminke og forurensninger som har lagt seg på huden i løpet av dagen.

Vi trenger å få av sminke, forurensninger og døde hudceller som blir liggende på huden, dette for at de produktene vi bruker skal virke i dybden og gjøre den jobben de er beregnet for. Det er ikke vits å kjøpe dyre serumer og kremer å smøre på om de ikke får virke i dybden av huden.

Demodex folliculorum og Demodex brevis

Les hva Jette Aasgaard har skrevet om  Demodex folliculorum og Demodex brevis:

Gjennom mange år i bransjen, har jeg hørt at mange kvinner innrømmer at de ikke renser huden eller fjerner mascara men heller påfører mascara og kanskje fjerner det en gang i uken??da har de sannsynligvis ikke hørt om Demodex folliculorum og Demodex brevis.

Begge artene lever av fett og talg fra talgkjertlene dine, men likhetene ender der.
Demodex folliculorum blir opp til 0,4 mm lang, tynn, med åtte bein samlet foran på den lille kroppen. Den bor i hårsekkene til øyebrynene og øyevippene dine, og på overflaten av huden din.

Demodex brevis blir rundt 0,1 mm lang. Den lever inni selve porene dine. Den lille kroppen er perfekt formet til å grave seg ned i svettekjertler dine.

Midden kan forlate porene og hårsekkene og kravler da sakte rundt på ansiktet ditt med en fart på 8-16 mm i timen. Dette skjer gjerne om natten mens du sover, da hårsekkmidden ikke trives i lys.

De legger opp til 25 egg i hver hår follikkel. Den eneste måte man kan se dem er gjennom mikroskop

Det lille insektet…

Det lille insektet er ikke farlig i seg selv, men man mener at bakterier som frigis når midden dør, kan forårsake rosacea. En kronisk sykdom som gjør huden rød noen opplever dette sammen med akne og inflammasjoner . Bakgrunnen for denne teorien, er at mennesker med rosacea har ti ganger så mange hårsekkmidd som andre. Midden trives best i varme og fuktighet derfor bør personer som lider av rosacea prøve og unngår slike forhold når utslettet er ille.

I noen tilfeller kan immunforsvaret blir svekket som fører til oppblomstring av midden som forårsake infeksjoner og sensitivitet i huden

And the conclusion is…..

  • Vil du fjerne sminken din i kveld?
    • Skal du investere i et godt hudpleie regime?
    • Eller skal du ignorere rense ritualet morgen og kveld og la disse små gutta overta kontrollen på huden din ? ?aldri glem: å rense huden, er absolutt det viktigste du kan gjøre for huden og er avgjørende for hvilket resultat du ønsker og oppnå?

Så damer og herrer nå har vi mange nok grunner til å rense huden morgen og kveld ?

Ikke la produktene bli gamle

Hvis din mascara er over 3 måneder gammel, vil du kanskje kaste den ut og få en ny også! Ofte tror man at når jeg ikke benytter mascara ofte kan man ha den i et år!. Nei!

Bakterier begynner å vokse etter første gang du bruker det. 90 dager er maks tid du bør ha en mascara

Kontakt oss

Om du lurer på noe, eller har spørsmål så bare kontakt oss på tlf 33 33 14 14, eller send oss en melding! Vi er aktive på sosiale medier, og svarer normalt raskt på alle henvendelser! For mer informasjon om Purple Lounge, sjekk her:  www.purplelounge.no  

Netthandel – webshop

Vi på Purple Lounge har ett stort utvalg av forebyggende og repararende produkter i vår nettbutikk:  WEBSHOP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *