ROLL SHAPER

                                            LYMFEDRENASJE MED ROLL SHAPER
                                                   —

 • Helse og velværegevinsten er blant annet:
  – Renser kroppen innvendig
  – Forbedrer blodsirkulasjonen
  – Gir energi og overskudd
  – Forbedrer søvnkvaliteten
  – Hjelper ved vektreduksjon
  – Strammer opp huden
  – Reduserer cellulitter
  – Regulerer fordøyelsessystemet
  – Forbedrer huden
  – Kom i bedre form etter fødsel
  – Reduserer strekkmerker
  – Reduserer vannansamlinger
  – Forbedrer muskulaturen

Kroppen vår består av ca 70 % væske og av dette utgjør ca 5 % blod og resten av bindevevsvæske og intracellulær væske som med fellesbetegnelse kalles lymfe. Det er dette lymfesystemet som administrerer kroppens vannforsyning, og hos et voksent menneske utgjør denne vevsvæsken 10-12 liter. Denne mengden er konstant, dvs. at samme mengde væske du drikker er samme mengde som dreneres ut av kroppen i løpet av et døgn for å opprettholde balansen.

 • Lymfesystemet anses som kroppens rensesystem og de viktigste oppgavene er blant annet:
  – Samle opp overflødig væske og avfallsstoffer og transportere dette ut av kroppeN
  – Fange opp elementer som har trengt seg ut gjennom blodkarene
  – Administrere kroppens forsvar mot virus, bakterier og kreft
  – Transport av hvite blodlegemer og lymfocytter for bekjempelse av virus, bakterier og unormale celler
  – Formidle stoffskiftet/næringsutvekslingen mellom blodet og vevene i kroppen
  – Sørge for stabil proteinbalanse mellom innside og utside av kapillærene
  – Transportere fett, væske og avfalsstoffer fra tarmen og ut av kroppen

Lymfesystemet er et passivt og tregt system som er avhengig av ytre påvirkninger som aktivitet og muskulær bevegelse for å stimulere til sirkulasjon. Lymfesystemet har ikke et eget pumpesystem slik som blodsirkulasjonen skapes av hjertepumpen. Det er avhengig av at kroppen er i aktivitet slik at musklene i kroppen øver trykk mot lymfekarene (kalt muskel-vene pumpen) og slik oppnås en pumpende effekt som sørger for sirkulasjon i lymfesystemet. Et redusert aktivitetsnivå vil derfor påvirke lymfesirkulasjonen. I dagens samfunn sitter vi stille alt for mye, vi sitter i bil/buss/tog på vei til og fra jobb, sitter på jobb og sitter i sofaen før man legger seg. En konsekvens av dette er at skadelige stoffer, fett, slaggprodukter og bakterier/virus lettere unnslipper lymfesystemets filtrering. Det betyr at sirkulasjonen og formidlingen av næringsstoffer og tømmingen av avfallsstoffer ikke skjer raskt nok og at disse elementene dermed lettere kan hope seg opp i vev, ledd og organer. På den måten påvirkes den generelle allmenntilstanden og reduserer immunforsvaret. Det kan gi utslag i form av diverse diffuse smerter og plager slik som redusert immunforsvar, væskeopphopning/ødemer, nedsatt sirkulasjon, muskel og leddsmerter eller generell vektøkning eller vanskeligheter med å gå ned i vekt. Ved vektreduksjon er derfor et velfungerende lymfesystem og lymfesirkulasjon derfor svært viktig, om ikke avgjørende, faktor for resultatet.

Roll Shaper er en maskin bestående av en trommel med massasjekuler hvor hele lymfesystemet blir stimulert og renset. Hver kroppsdel blir stimulert i henhold til hvilken vei lymfen flyter. Manuell lymfemassasje krever god kunnskap om menneskets anatomi og lymfesirkulasjon. Roll Shaper prosedyren krever bare at man følger instruksjonene siden trommelens rotasjon er tilpasset til hver kroppsdel. Massasjen i seg selv er som en treningsøkt hvor man følger 18 enkle trinn ved hjelp av Roll Shaper og er noe alle (med noen unntak) kan benytte seg av da det ikke er farlig og heller ikke vondt. En time massasje på Roll Shaper tilsvarer tre timer manuell lymfemassasje. Behandlingen tar en time, og for best mulig resultat anbefales 2-3 timer i 4 uker, 1-2 timer i uken i 4-5 uker for deretter å holde ved like 1 time i uken.

Priser:

Enkeltvis behandling (60 minutter)                                                           kr 400,-

Klippekort med 10 behandlinger                                                               kr 3 500,-

ALLTID gratis prøvetime

Besøksadresse: Farmannsveien 3, 3111 Tønsberg. | TLF. +47 33 33 14 14